Skip to content

Tranformarea Transformers-ilor – !!!spoilere tot inainte!!!

Am fost aseara sa vad Transformers – Age of Extinction. Mai corect ar fi Age of Reboot Again, pentru ca au corectat chestii nashpa de la celelalte filme si au lasat o ditamai poarta deschisa pentru continuare, cat sa ai loc sa intorci un transformer in loc cu frana de mana.

Ce mi-a placut:

Separarea transformerilor in scenele de lupta. Acum stii care sunt Autobotii si care sunt the bad guys si nici n-a fost complicat: o mana de vopsea, niste siluete foarte distincte pentru unii si uniforme pentru ceilalti si gata treaba.

Noile caractere: Hound cu vocea lui John Goodman (cine nu-l recunoaste e o curca plouata) si atitudinea de “seen-it-all, done-it-all”. Drift samuraiul, Crosshairs, pistolarul.

Vechile caractere: Optimus Prime si Bumblebee, always reliable.

Jocul actorilor pecarenupreaiivedeamjucandintransformers: Stanley Tucci si Kelsey Grammer.

Ce nu mi-a placut:

Story-ul cam brusc: dupa ce filmele precedente ne invata ca Autobotii si Decepticonii vin de pe aceeasi planeta unde s-au caftit pana la autodistrugere, acum aflam ca exista si niste creatori si niste bounty hunters care fac politie galactica si caftesc si autoboti si decepticoni la gramada.

Story-ul tipic american: relatia dintre oameni si o rasa de roboti super avansati este pusa in pericol de sfanta si pamanteana coruptie si nimeni nu se prinde. Vine un cia-ist care avea vise de schimbat job si trecut in sectorul privat, zice ca robotii sunt rai si gata treaba, e lasat sa-i vaneze, sa faca victime colaterale si imense distrugeri, sa colaboreze cu mai sus mentionatul bounty hunter si POTUS habar n-are. Puhlease!

Fun bits: product placement-ul e din ce in ce mai prezent in blockbusterele americane, dar in filmul de fata, pe langa Beats by Cook si Bud Light, un produs care e plasat la greu in partea de final a filmului este:Republica Populara Chineza si satelitul ei Hong Kong.

Una peste alta: blockbuster tipic american, with a chinese twist 🙂

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.