Skip to content

LG G7 ThinQ – hands-on review

Cu LG G7 ThinQ, noul model de telefon mobil, cei de la LG doresc să treacă într-o nouă etapă, cea a inteligenței artificiale integrate. De aici și eticheta ThinQ, un brand care grupează eforturile LG în această direcție, nu doar cu telefoanele mobile, ci și cu alte produse electronice.

Aspect

Constructiv, LG G7 ThinQ folosește aceeași rețetă aleasă și de ceilalți producători de telefoane mobile pentru vârfurile de gamă din 2018. Față și spate din sticlă, cadru din aluminiu, senzor de amprentă plasat pe spatele telefonului și cameră foto duală. Tot la capitolul alegeri hardware, LG G7 ThinQ a preluat celebrul ”notch”, dar a păstrat mufa jack pentru conectarea căștilor ”clasice”.

 

 

Pentru cei care nu s-au împăcat cu ideea de a avea un telefon cu ”notch”, LG oferă o setare software, numită ”new second secreen”, care ascunde acest notch extinzând marginea de sus a ecranului dintr-o parte în alta. Din păcate, această funcție nu este disponibilă în toate aplicațiile.

 

Hardware

La interior găsim același Snapdragon 845 octa-core, cu patru ”motoare” rulând la 2,8 GHz și patru la 1,7 GHz, soluție ajutată de procesorul video Adreno 630. Memoria este de 4GB sau de 6GB în funcție de piața de desfacere a telefonului. Spațiul de stocare diferă și el, alegerea fiind făcută între 64 și 128 GB.

Ecranul este de 6,1” cu o rație de 19,5:9 și o densitate a pixelilor de 564 ppi, bazat pe tehnologia LCD, protejat, cum spuneam, de o ”felie” de Gorilla Glass 5.

Software

Software-ul este Android 8.0 Oreo, customizat de LG, telefonul fiind planificat să primească update la Android 9.0 atunci când această versiune se va lansa, probabil spre sfârșitul acestui an.

Deși LG G7 ThinQ, așa cum se poate vedea, nu iese din tiparele unui smartphone de top al anului 2018, sunt totuși câteva funcționalități cu care LG speră să (re)câștige un număr cât mai mare de fani.

Display-ul promite cel mai mare nivel de luminozitate de pe piață în acest moment. Cu funcția boost, luminozitatea crește până la 1000 nits pentru trei minute, nivel la care ecranul este vizibil chiar și în lumina directă a soarelui.

Tot de o maximizare este vorba și pe partea de sunet, LG susținând că difuzorul telefonului (unul singur și mono), denumit Boombox, este cel mai sonor de pe piață. În plus, LG G7 ThinQ oferă și sunet de înaltă fidelitate atunci când la telefon sunt cuplate o pereche de căști cu fir, dar și sunet spațial DTS-X 3D prin difuzorul telefonului sau prin căști.

LG G7 ThinQ se laudă cu cea mai inteligentă cameră foto de pe un telefon LG de până acum, dar și cu un hardware de excepție. Mai precis, camera principală, deși are doar 16MP, vine cu o deschidere de 107 grade, față de standardul de 80 grade. Această funcționalitate permite captarea unei arii mai mari in cadru față de alte telefoane.

Cu ce încearcă LG G7 ThinQ să iasă în față

Funcția AI Cam încearcă să identifice subiectul fotografiei și să propună cele mai bune setări pentru un cadru perfect. Similar, în cazul fotografiilor în condiții de luminozitate redusă, partea de AI alege setările cele mai bune pentru a capta o imagine de calitate.

Pe partea de înregistrare video, LG G7 ThinQ suportă standarul HDR10, pentru culori extrem de vii si apropiate de realitate.

De menționat că telefonul este alimentat de o baterie de 3000 mAh, ceva cam mică față de alte telefoane, dar LG susține că display-ul consumă cu 30% mai puțin decât la generația precedentă, ceea ce ar trebui să facă durata de viață a bateriei similară cu competitorii direcți. În plus, telefonul suportă încărcare rapidă, ceea ce face ca o eventuală alimentare pe parcursul zilei să fie de scurtă durată.

 

În încheiere să mai spun că LG G7 ThinQ respectă standardul IP68 pentru rezistență la praf și apă (până la 1,5m adâncime pentru 30 de minute), dar și standardul militar MIL-STD-810G pentru diverse condiții de mediu/altitudine/temperatură/etc.

Ca o concluzie, LG G7 ThinQ este un telefon ”standard 2018”, rămânând de văzut dacă cele câteva lucruri cu care încearcă să se diferențieze vor fi suficiente pentru a-l transforma într-o poveste de succes.

Spread the love

2 thoughts on “LG G7 ThinQ – hands-on review”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.