Skip to content

Diverse interceptari

Zic una alta despre diverse interceptari, dar pana acolo:

Asta ma apasa pe mine acum!

1. Campania de relansare a magazinelor de bricolaj Brico Store, acum sub brandul Brico Depot, dupa achizitia de catre cei de la Kingfisher, are pe outdoor un keyword “special” si anume “Arivaj”. Cineva sa ia copywriter-ul si sa-l puna sa “walk the plank”.

Iar asta de ceva vreme

2. Au aparut stenogramele interceptarilor in flagrantul lui Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert a Romaniei, actual presedinte al Celulei de Arest de la Politia Capitalei (cred). Ca si in cazurile precedente, de ceva ani incoace, nu pot sa nu remarc un fapt cel putin curios: toti interceptatii astia, in unele cazuri oameni cititi si cu verbul la ei, din interceptari par a fi ultimii agramati, cel putin beti manga si fumati la greu, oricum absolut dezarticulati. Uite aici stenograma din cazul Vlasov, luata cu copy/paste de pe www.stiripesurse.ro (presupun ca cine le-a dat-o a facut o transcriere a inregistrarii):

“Vlasov Mihail: Aveți banii la dumneavoastră?

Petroczki Gheza Iosif: Da. E afară. Îi am în mașină. – (Asta are voie sa faca dezacord ca e bozgor si astia nu stiu altfel)

Vlasov Mihail: La mașină, nu? Merge băiatu’ cu dumneavoastră. Să plecăm acuma…

Petroczki Gheza Iosif: Da, bine.

Vlasov Mihail: Merge cu mine… merge băiatul ăla cu dumneavoastră. – (cine merge cu unu cine merge cu altul?)

Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Și ne mai întâlnim doar data viitoare. Nu vorbim la telefon, nu mai dați telefon nici cu… [neinteligibil]… niciodată, da? – (toate bune si frumoase pentru primele cateva cuvinte, pe urma pac un “neinteligibil”)

Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Bine domnu… – (cui ii spune Vlasov “domnu”? Unuia care ii aducea spaga si in conditiile in care el cerea sa I se vorbeasca cu “excelenta”? Un impanat d-asta nu cred ca vorbeste cuiva altfel decat de sus.)

Vlasov Mihail: Și aștepți la… [neinteligibil]… Te duci fix la mașină și vin și eu la mașină. – (al doilea “neinteligibil” plus o repetitie asa…sa fie).

Onofrei Adrian Ioan: Da, da.

***

Vlasov Mihail: Dacă veniți prima dată cu ăia două sute, no.

Vlasov Mihail: Vorbim de… vorbim de jumătate din bani. Vorbim de jumătate, deja. Tranșa asta și diferența de trei sute la termenu’ viitor.

Petroczki Gheza Iosif: Deci, încă trei sute, termenu’ viitor?

Vlasov Mihail: Ă?

Petroczki Gheza Iosif: Deci… încă trei sute la termenu’ viitor?

Vlasov Mihail: La termenu’ viitor, da!

Vlasov Mihail: Normal. Dumneavoastră o vedeți de… ca și cum noi nu ne-am discutat nimic. Dumneavoastră vă vedeți în mod normal …[neinteligibil]… o continuare. Când o să vină sorocul pronunțării o să …[neinteligibil]… Asta-i… asta-i singura, asta e ceea ce trebuie să se întâmple, asta se va întâmpla. – (aici e deja babbling si curge cu “neinteligibil”) “

Deci, de ce?

Ce vreau sa subliniez e ca orice hapciucalitic cu ceva talent la un editor audio bun si acces la multe inregistrari cu “vinovatul” ar fi putut sa puna cap la cap toata varza asta, ca si toate celelalte din alte cazuri in care ascultatii sunt loviti brusc de handicap la vorbire.

Cum stiu ca se poate asta? Pentru ca am facut-o la un moment dat 🙂

Plus ca, in conditiile in care de ani de zile pica astia ca mustele pe fix acest gen de interceptari, unu ca Vlasov se lasa ascultat, interceptat, prins cu banii la sofer (chestie din care scapa foarte usor daca nu erau interceptarile)? Imi vine asa de greu sa cred ca toti astia care fura de ani de zile s-au prostit asa brusc si pica pe niste chestii care nu se fac daca te stii cu musca pe caciula. Ori ii lovesc astia cu vreo flacara violet generatoare de prostie, ori s-au bazat pe niste “spate” care intre timp s-a dat la fund si de unde credeau ca ei sunt sariti de la scosul la tabla, de fapt, uite ca i-a ascultat domn profesor Sergiu Radu Ion de acum nu se vad de gratii.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.