Skip to content

Happy 2015

Constat ca in 2014 m-am jucat cu blogul mai mult decat in toti anii precedenti. Hmm…! Nu cu foarte mult spor, totusi. E greu sa scrii pe blog cand toata lumea te stie drept “sotul lui easypeasy“. Plus ca nici nu m-am lamurit daca vreau sa scriu si daca da, despre ce. Cel putin asta vad cand ma uit la articolele mai vechi. Uite ca la o sugestie venita pe Facebook, am gasit si un potential scop pentru acest blog: sa adun perlele (pellele!?!) lu’ fi-mea!

Fi-mea, adica Lorelai Victoria, botezata asa dupa o alta celebra Lorelai Victoria a.k.a. Mama Gilmore. Fi-mea care trage tare sa faca mai repede patru ani si are o preocupare serioasa referitor la “cat mai duleaza pana devin adult”? Fi-mea care traieste in lumea jocurilor cu Knuckles, Iacali, poneii “Ecvestlia gils”, Pisicata, Iepulisa, etc, dar care gaseste zilnic cate o ocazie sa ne lase paf cu cate ceva. Fi-mea care cand scoate o perla, taica-su, adica eu, o inregistreaza (cateodata si video, dar despre asta alta data) si o posteaza pe FB.  Si pentru ca nu am incredere prea mare in capabilitatile de backup ale lu’ Mark Zuckerberg (Malc Sucalbelg?) cred ca e mai bine sa le adun aici.

Here goes:

bubu_04_2013

7.01.2015

– Tati, am facut o losiune pentlu pielea papusilol (îmi arată o sticla de biberon in care erau niste etichete negre de la niste haine si niste sârme d-alea de legat pungi la gura).
– Bravo, tati, chiar cred ca le trebuia o loțiune, dar ce-ai pus in ea?
– Păl de pantelă si fâlfâială de lebădă.

Oare o fi un produs vandabil?

 

5.01.2015

După o lungă si argumentată discuție începută cu cererea lui Bubu pentru “o sulioală blunetă sau măcal un flăsiol”, văzând ea ca nu o scoate la capăt cu “pălinsii”, zice hotărâtă: Bine, tati, o sa mă desculc singulă.

S-a închis in camera ei, de unde mai iesea din cinci in cinci minute sa ne informeze ca: “melge foalte bine tleaba cu sulioala mea”, iar la final a iesit triumfătoare cu Pisicata (una din pisicile de pluș) îmbrăcată cu un pampers de baie si un body mai vechi.

Pai daca stiam ca e asa de simplu….

 

17.12.2014

Fi-mea, docta: Imibolitatea este o boala cale duleaza folate mult pana se vindeca si te face sa nu poti dolmi noaptea. Daca nu poti dolmi noaptea, se pale ca tlebuie sa devii adult foalte lepede, ca atunci o sa am un calculatol de pe cale o sa aflu foalte multe lucluli despre imibolitate.
Eu: Dar cum se manifesta imibolitatea?
Bubu: Pai, te tlezesti noaptea si umbli plin casa si dimineasa te gaseste bunica ta la palinsii tai in pat.

Grav, va zic!

 

11.12.2014

In razboiul domestic care se cheama “adormit copilul”, fi-mea foloseste toate armele pe care le are la dispozitie, inclusiv arsenalul “nuclear”: Tati, eu vleau sa stai cu mine pentlu ca te iubesc.

Acu doua seri, pe la jumatea procesului de culcare, care presupune sa stau cu ea pana “adoarme”, apoi sa ies usor din camera ca sa constat ca ma urmeaza la nici 3 secunde ca sa o rapeasca pe mami, care sa stea cu ea pana “adoarme”…rinse, repeat, la un moment dat, dupa ce o intreb,exasperat, de ce nu doarme, zice:
“Daca elai si tu mai amabil si stateai cu mine, dolmeam”.

S-a dus dreacu toata fatada mea de tata suparat si m-a pufnit un ras monstru!

 

3.12.2014

Eu (nervos): Lorelai, nu! Nu, nu, nu. Care parte din NU nu o intelegi?
Ea (angelica): Paltea cu nu.

 

1.12.2014

Sele zese aventuli ale lui Lapunzel, de Lolelai Victolia Naie. (culese in mașina, in drum spre mall, de ta-su)

Aventula 1:
A fost odata ca nisiodata un talam felmecat in cale tlaia o plinsesa pe nume Lapunzel. Ea avea un pal luuuung, pana la pământ. Si Lapunzel vloia sa mealga la bal. A mels, a mels, pe ulma a salit pe o tlambulina uliasa si a ajuns in tuln unde ela balul. Sfâlsit.

Aventula 2
Dupa se Lapunzel a fost la bal si s-a casatolit cu plinsul, a vlut sa-si faca niste sole (surori – nota culegatorului). S-a dus pe un alt talam unde a gasit sele mai flumoase fete si le-a luat acasa si le-a facut solele ei. Sfâlsit.

Aventula 3
Lapunzel vloia sa mănânce niste mele. S-a dus sa culeaga mele si s-a întâlnit cu un iepulas. Iepulasul a zis ca vlea sa vina si el cu Lapunzel. Lapunzel l-a luat cu ea si iepulele zgâlsâia pomul si melele cadeau in cosul lui Lapunzel. Si dupa ce au cules multe mele au plecat acasa. Sfâlsit.

Aventula 4
Plinsesa Lapunzel vloia sa aiba un calus. Si dupa aia l-a luat dintl-un glajd palasit si ela alb. Sfalsit.

Aventula 5
Lapunzel voia sa se lupte cu un dlagon. Si-a luat calul alb si a mels sa se lupte cu dlagonul. Pe dlum s-a intalnit cu o pisicusa cale a vlut sa mealga si ea cu Lapunzel. Au mels impleuna si au gasit o sabie tale ascusita si I-a tlas Lapunzel una dlagonului cu sabia si l-a tlansfolmat intl-o fulnicusa folate folate mica. Apoi a mels acasa si a bagat calul in glajd. Sfalsit.

Aventula 6 (epica, fetele cu parul lung vor rezona).
Lapunzel se coafa si avea un pal foalte foalte lung, de culoale blond. Sfalsit.
(Eu, nemultumit – Pai cum, mai tati, asta-i tot? Unde e aventura? Ea, docta – Tati, aventula ela ca se coafa… Point taken).

Restul asteapta sa fie culese. Negocieri intense.

 

29.11.2014

Fi-mea ma intreaba foarte preocupată:
– Tati, eu se o sa fac când o sa fiu mălisică?
– Cum adică, ce o sa faci?
– Adică ce tlebuli plin casă?
(io incep sa mă umflu asa, usurel, ca ce copil responsabil am, daca la nici patru ani vrea sa faca treaba in casa si zic, generos)
– Pai, nu stiu, tati, tu ce-ai vrea sa faci.
La care ea, cu o expresie de maxima incantare pe față zice:
– Vleau sa-mi cumpal 100 de jucălii și să mă joc cu ele.

Așa “tleabă” să tot faci…

 

25.12.2014

Fi-mea, ca sa justifice faptul ca iese din camera ei pentru a n-shpea oara in loc sa doarma, vine spre mine cu o mina foarte serioasa si incepe sa-mi explice:
– Tati, mie mi-e flica de zgomote si nu pot sa dolm.
– Ce zgomote, tati?
– Zgomotele de afala si din casa.
– Da-mi un exemplu, ca uite, eu in casa n-am auzit decat cum s-a dus Pufix la cutia lui si a zgreptanat cu ghiara in nisip, asta nu e un zgomot de care sa te sperii.
– Tati, eu zic de zgomotele tali.
– Aha, OK si care sunt alea?
– Paaaaai, de exemplu…intunelicul!

 

15.11.2014

Fi-mea vrea orice jucărie din reclamele de pe Disney Junior. Acum e la poneiul Toffee. Ca sa vedem cate șanse are sa-l primească de la Mos Crăciun am intrat pe un site sa vedem cat costă. Zic: Offf, tati, costă o grămadă de bani, nu stiu daca o sa poata mosul sa-l aduca. La care ea, pragmatica: Tati, nu-l mai vleau de la mos clăsiun, te duci tu la selvisiu de zese mii de oli si mi-l cumpeli.

My future is bright…

 

14.11.2014

Fi-mea se murdareste pe deget de mustar. Eu o șterg cu un servetel.
Zice: Tati, pentlu că m-ai salvat de muștalul cel lău si scâlbos, te datolez (??)…. Pompielul Lomânia!!!

Mi-am găsit nume de super erou, all set.

 

10.11.2014

Fi-mea dupa baie, se uita la degetele si zice, cu lacrimi in ochi si voce tremurata:
– Tati, pielea mea fina si catifelata de plinsesa s-a tlansfolmat in ceva zbalsit si ulat.

Cum sa-I explic cum e cu efectul apei asupra pielii?

 

26.10.2014

Fi-mea, foarte serioasă, cu o jucărie “ruleta de măsurat” în mâna:
– Tati, eu o să învăț să mă măsor!
– Ia să văd, zic eu.
Se duce la peretele unde o măsurăm de obicei, se așează in pozitie, isi duce ruleta deasupra capului…orizontal, după care anunță ritos:
– Șapte kile.

 

10.08.2014

Fi-mea iese de la bunica-sa din bloc, mai pe inserat asa si constata:
– Era mult mai soare inainte sa fie atata intuneric.
– Hai ma, tati, ca nu e chiar asa de intuneric.
– Ba da, tati, e intuneric fleascha!

 

4.08.2014

Eu cu Bubu la cumparaturi in Mega Image-ul de pe Prelungirea Ghencea. La casa. Ea in masinuta/cos de cumparaturi, eu puneam de zor pe banda. Remarcasem ca sunt doar doua case deschise asa ca nu m-am mirat cand a inceput sa sune bing-bang-ul care, conform regulilor Mega Image, cheama un angajat sa mai deschida o casa. Bing bang, bing bang, eu puneam pe banda linistit. La un moment dat, ridic capul din ale mele, vad angajatii Mega Image uitandu-se nedumeriti la cele doua case si la cei trei speriati care asteptau la ele: nu era motiv de bing bang. Eh, ridic din umeri si pentru ca terminasem de pus marfa la loc in cos, imping cosul mai in fata. Moment in care bing bang-ul inceteaza in mod miraculos. M-a trecut un fior rece. Deja angajatii se uitau lung la mine, venise sefa de magazin si inspecta fiecare casa in parte, casiera care ma servea nu intelegea ce se intampla. Lovit de inspiratie, ma las putin in jos, asa, cat sa fiu la nivelul la care era Bubu asezata in masinuta. Ce sa vezi…butonul de bing bang era plasat foarte potrivit, sub tejghea, fix la indemana ei. O sa-mi fac cumparaturile vreo doua saptamani la Mega de pe Valea Oltului, pana imi uita astia fatza si fata…

 

1.08.2014

Doua cu Bubu:

1.
-Bubu, cum se zice în engleză la pisica?
-Cat
-Dar la caine?
-Dog
-Si la soarece?
-Mouse
-Dar la brânză?
…..
-Hai ma, tati…brânză?
-…branzes?

2.
Bubu in masina, la radio cântă Evanescence – Bring me to life.
-Mima, eu stiu cum o cheamă pe fata asta.
-Care fata?
-Asta care canta?
-Cum o cheamă?
-Țipătoarea…pentru ca tipa.

 

21.07.2014

Ma joc cu fi-mea: Ce animal?
Cine ghiceste da indicii pentru urmatorul animal.
M-a batut cu “ce animal are trei casute in spate si se suie in copac la fel ca o maimuta?”
Nu va bateti capul, e “leopardul de mare”.

 

13.07.2014

– Daisy dormea in camera ei. S-a trezit si când a deschis usa a văzut un avion care….care mânca brânza!
– Dar ce fel de avion era ala, tati?
– Un avion franțuzesc!

 

14.06.2014

Zice Bubu intrând in “sufagelălie”: Tati, să nu-mi dai drumul la desene. E clar, vine sfârșitul lumii.

 

9.06.2014

Echivalentul “pinky swear” la fi-mea: Pe cuvant de rochita roz?

 

3.06.2014

– Tati, tie iti place de mine?
– Da, tati, foarte mult.
– Dal lui mami ii place de mine?
– Sigur ca da, Bubu, lui mami ij place foarte mult de tine.
– Mmmmm…si mie îmi place de mine.

Game, set, match!

 

26.05.2014

La baita, ma apuc sa-i cant lu’ Bubu:

Chevaliers de la table ronde
Goûtons voir si le vin est bon
Chevaliers de la table ronde
Goûtons voir si le vin est bon

I-a plăcut. Zice: Tati, mai canta aia cu Vasile.

 

13.05.2014

Eu in bucătărie sa-i încălzesc laptele lui Bubu. Vine peste mine:
– Ce faci aici, tati?
– Iti incalzeam laptele, du-te in sufragerie si asteapta-ma ca vin.
– Bine, tati.
Dă să plece, se întoarce din usă si ma intreaba cu o mină serioasă:
– Te descurci?

 

19.04.2014

Fi-mea, mai nou, e o familie de dinozauri si are conversatii cu fratii si surorile ei. Ieri, dupa ce mi-a dat trezirea la o oră prea mică pentru o zi de vacanță, supărată că stăteam pe canapea si moțăiam, zice: Offf, tatăl nostru sta întins pe canapea si nu misca…nu ne da nimic (ceruse “pulseculi”).

 

15.03.2014

Fi-mea: e adolabil sa mănânci biscuisel pe bancusa asta in palc.

 

24.02.2014

Fi-mea: infinitul e infinit, planetele sunt infinite, rochita mea si toate coronitele sunt infinite. /jawdrop

 

12.12.2013

Acu vreo doua seri, fi-mea era in protestele anti-baitza si se prefacea ca plange. Whaa whaaa whaaa cat o tinea gura. Eu, ca sa-i arat ca two can play that game, incep si eu: wha whaaaa whaaaa si mai tare ca ea ea. Si ea whaa si eu whaaa pret de vreo doua minute, la care ea se opreste brusc, se uita la mine cu o fata serioasa si zice, din varful buzelor: tati, nu asa se plange!
Eram nehotarat daca sa o fac artista la teve sau casiera la Tarom, cred ca si-a ales singura cariera.

 

 

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.