Skip to content

Saracele personaje Disney

De cand cu Bubu, televizorul de acasa merge exclusiv pe desene animate. La inceput a fost Duck TV, pe urma Baby TV, pe urma Disney Junior si acum incepem usor usor sa ne ducem spre Boomerang si Cartoon Network. Totusi, baza ramane Disney Junior unde deja stiu pe de rost (eu, nu ea) toate cantecele din Doctorita Plusica, Jake si Piratii din tara de Nicaieri, Motoanimalutele din jungla, Eroii orasului Higgly, etc. Plus dansul hot dog din Clublul lui Mikey Mouse. Pentru ca oamenii cu canalul TV nu se inghesuie la content nou, stiu pe de rost si aproape toate episoadele din cele de mai sus, repetate ad nausea.

Aprofundand eu atat de mult tema desenelor animate Disney Junior, am constatat niste chestii:

  • personajele sunt sarace rau, au aceleasi haine si aceleasi jucarii in fiecare episod, day in, day out. Chiar si in episoadele in care apar in alte haine (Plusica la strand de exemplu) pana la urma tot in hainele “de zi” ajung. Printesa Sofia are un dulap imens de rochite, dar totusi o alege mereu pe aia mov.
  • oamenii care adapteaza vocile si textele la o tara sau alta sunt aceeasi in aproape toate desenele. Familia Gogan (Andra si Razvan – http://andrasirazvan.ro/) detin monopolul vocilor, ea fiind si Plusica si Sofia si Izzie, iar el…restul 🙂
  • oamenii care au adaptat denumirea desenelor la limba romana (sau poate chiar Disney) au uitat sa dea o identitate personajului Doctorita Plusica asa ca parintii, fratele, prietenii si jucariile, toti o striga Plusica. Avand in vedere ca Plusica e traducerea (foarte inspirata) de la McStuffins, imi imaginez cum suna dialogul original intre mama si fetita “McStuffins, esti pregatita sa iesi la joaca?”, “McStuffins, cu cine vorbeai, parca am auzit o voce la tine in camera?”, etc. Pe bune? De ce nu i-au dat un nume? (vad ca in engleza jucariile ii spun Doc, ceea ce e mult mai OK).
  • Relatiile interumane dintre personaje care sunt plasate antagonic sunt cel putin confuze: Jake si Capitanul Hook sunt dusmani, numai ca sunt foarte amabili unul cu altul si se ajuta reciproc de fiecare data cand au ocazia. Pete si Mickey Mouse & Friends pornesc mereu in stare de conflict si ajung cei mai buni prieteni la finalul episodului.

Concluzia e ca tot filmele Disney Classic sunt baza! Am revazut de curand Doamna Si Vagabondul, s-a uitat fi-mea si in direct si in reluare, hipnotizata. Si eu pe langa ea. 🙂

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.