Skip to content

3rd time’s the charm…

…sau cum a durat doua saptamani sa fac un upgrade de memorie la un laptop.

Poate ar mai trebui un subtitlu: review de magazine online

Sa incepem cu inceputul: Wife e contra tehnicii. O foloseste intens, e dependenta de ea, dar cu conditia sa mearga brici si sa nu ceara update, ca face ca trenul. Wife, nu tehnologia. Acestea fiind zise, am purces sa incerc sa-i fac viata mai usoara laptopului din dotarea sus-amintitei. Toshiba, model relativ OK, 3GB RAM. Cetesc pe net, vad ca stie de 8GB, zic hai sa cercetez. Caut module de memorie care sa se potriveasca, mai peste tot se gaseau doar unele noi, la 1600 MHz, alea originale fiind la 1066 MHz. OK, scriu la service-ul oficial Toshiba, imi raspunde cineva de acolo ca pot sa pun fara probleme module de 1600 MHz, ca o sa mearga.

Booon. Prima oprire: eMAG. Ochesc un modul de memorie de 8GB, dau comanda, same day delivery, plata ramburs, seara aveam memoria. Desfac, montez, power 0n…BSOD. Rinse, repeat, no luck. Mbiiiiine. Mai fac niste research, dau peste un site care zice: daca sunt doua slot-uri de memorie, atunci tre sa pui 2x4GB. Ma uit la eMAG, aveau si 2x4GB. Completez formular de retur  pentru modului de 8, sun la un cetatean, zic ca vreau sa returnez si vreau alte produse in loc. Ne pare rau, nu se poate, una-i una si alta-i alta. Faceti mneavoastra retur, noi va dam banii inapoi in cont si intre timp faceti alta comanda si o tratam separat. Mkay…hai sa fac asa. Plasez comanda in seara zilei in care se intamplase toata povestea cu gandul ca a doua zi, mai pe dupa pranzisor, o sa am noile module. N-a fost sa fie. Asta era intr-o marti, pe joi pun mana pe telefon. Alooo, eMAG-u, “undeeee eeeee modulele mele, care le-am cerut?”. Paaai, sa vedeti, modulele sunt in showroom la Constanta (clanta si Leganza) ajung la dumneavoastra intr-o saptamana. But, but, but…nevermind.

Alooo, cel.ro, aveti pe stoc module 2x4GB RAM d-ala de care am luat si de la eMAG, dar ai dreacu’ nu vrea sa-mi livreze cand am eu nevoie? Avem. Livrati acush acush? Livram. Standby!

Alooo, eMAG, as vrea sa anulez si eu o comanda.

Awwww, ce rau ne pare, dar nu ne merge sistemul, reveniti.

Revenit, anulat, dat feedback: cand ziceti ca produsul e pe stoc, dar de fapt nu puteti sa livrati decat intr-o saptamana, ziceti dreacu ceva la client, ca nu e ca si cum nu mi-ati dat cate un mail pentru fiecare miscare pe care o facea coletul initial in drum spre mine. Mai era loc si de unul cu termenul de livrare, ca sa nu mai zic ca frumos era sa ma sune un gigel sa-mi zica: modulele vin intr-o saptamana, va mentineti comanda?

Aaaaanyway, modulele de la cel.ro au venit a doua zi, seara pac cu ele in laptop. BIOS zice ca 8GB, BSOD nu apare, dar nici altceva. Ecran negru, ventilator pe turatie maxima. O data, de doua ori, de noua ori…am inteles ca n-a fost sa fie.

Aloooo, cel.ro, as vrea sa fac un retur.

Ati completat formularul?

Completat.

Produsele sunt in buna stare?

Mai bune ca noi.

La sediul nostru, intre 10-12 sau 15-18.

Sa va traiasca, ce-o sa fie, baiat, fata?

A doua zi atarn printr-un AFI mort, la ora 9.00, imi omor foamea cu o turta si o clatita de la Georgi covrigul urias (sau asa ceva) + o cafea d-aia nashpa si la 9.58 patrund. La ora 10.00 se deschide usa, intru, fac forma de retur, zic ca vreau sa iau alte produse, imi dau o hartiuta si ma trimit la un alt birou la “consultanta”. Awww, astea erau singurele memorii care stiu sa lucreze si la 1.5V si sa se “muleze” pe sisteme mai vechi. Zic ca nu vreau sa mai experimentez, asa ca as vrea niste module la 1066, sa terminam balciul. N-avem. Deloc? Deloc.

Bun, atunci banii inapoi.

Bine, ia matale hartiuta asta si du-te inapoi la colegii de la retururi sa-ti faca alta hartiuta.

Si, pentru ca nu ma las cu una cu doua, iata-ma motz in prag (virtual) la PC Garage. Memorii de laptop la 1066? Check. Compatibile cu sistemul, conform site-ului producatorului? Check. Pe stoc? Check. Plata ramburs? Sigur, daca mai dati 14 lei in plus :-O

Platit cu card, ieri, livrat azi, tocmai le-am montat, functioneaza de minune.

Morala: studiaza inainte de a cumpara si inarmeaza-te cu multa rabdare 🙂

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.